VRAJI

Bagheta

Bagheta este unul dintre primele instrumente magice. A fost folosita de mii de ani in ritualurile magice si religioase. Este un instrument de invocare. Zeul si Zeita pot fi chemati sa priveasca ritualul cu vorbe si cu o bagheta ridicata. De asemenea, este uneori folosita pentru a directiona energia, pentru a desena simboluri magice sau un cerc pe pamant, sa indice pericolul in timp ce sta in echilibru perfect in palma sau pe bratul vrajitoarei, sau chiar sa amestece fierturile intr-un cazan. Bagheta reprezinta elementul aer pentru unii adepti Wicca si este sacra pentru Zeu.

Exista anumite esente de lemn traditionale pentru confectionarea baghetei, inclusiv salcia, socul, stejarul, marul, piersicul, alunul, ciresul, s.a. Unii o taie pe dimensiunea dintre cot si varful degetului aratator, dar nu este necesar. Poate fi folosita oice bucata de lemn destul de dreapta; chiar si cele cumparate din magazinele de fierarie fac fata cu succes; am vazut baghete superbe realizate din astfel de piese, sculptate si pictate.

Cunostintele si comertului New Age au adus baghetei o noua infatisare. Creatii incantatoare si frumoase, modelate din argint si cristale de cuart sunt acum disponibile intr-un multitudine de dimensiuni si la diferite preturi. Aceasta, cu certitudine, pot fi folosite in ritualurile Wicca, cu toate ca baghetele din lemn au o istorie mult mai lunga.

La inceput, nu va faecti probleme cu gasirea baghetei ideale; va va parveni una. Pentru o vreme eu am folosit ca bagheta o radacina de lemn dulce si am avut rezultate foarte bune cu ea.

Orice bat veti folosi va fi imbibat cu energie si putere. Gasiti unul cu care sa va simtiti bine si va fi perfect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu