Scurt istoric

Cel mai adesea, cartile de vraji se identifica in imaginatia populara fie cu vechi carti cu paginile rupte, cu coperti jelpelite, fie cu simple fascicule razlete, cu marginile putin roase de flacarile Infernului. Ele ar fi fost scrise intr-o grafie gotica sau tiparite intr-o tipografie speciala si ar contine secrete minunate si diverse mijloace de a-l evoca pe Diavol. Ele par atat de vechi si de sufluroase, incat le lasam, bucurosi, in seama batranilor intelepti, cu barba lunga si stufoasa, sau a fidelilor lui Satan.Nu le putem atinge fara sa ne infioram. De altfel, dupa vechile legende, profanii nu le pot privi fara sa-si arda ochii..dar cate nu s-au spus despre cartile de vraji! Gasim in general, in Cartile de vrajitorie, procedee magice care se aplica oamenilor, animalelor, plantelor, astrelor sau mineralelor. Figureaza aici si metode pentru a realiza talismane, amulete, dagyde, papusi voodoo, pentru a desfasura chiar ceremonialurile ritualurilor respective, etc.

In general, omul interesat poate sa extraga din aceste carti lucruri care comanda elementele ce-i inconjoara, oricare ar fi ele, incepand bineinteles, cu diavolul: aceste lucrari nu uita niciodata sa spuna cum sa-l faci sa apara pe "necuratul" si cum sa semnezi cu el pactul care face din tine unui din servitorii sai. Asemenea lucrarilor de specialitate vrajitoreasca ofera de asemenea modul de a indeplini dorintele cele mai diverse. Vrajitoria destinata sa procure bogatie si dragoste este foarte variata si dezvoltata. Dupa cum veti vedea din textele adunate in acest site de vraji, tehnicile sunt foarte diverse.
Spre exemplu, in legatura cu existenta unei comori ingropate, care v-a fost revelata prin vis si din traditiile locale, puteti afla precum ca aceasta n-ar fi o iluzie. Iata ce socotesc vrajitoarele ca ar trebui facut:

Faceti o lumanare din ceara si grasime umana si drept sfesnic taiati in forma de potcoava o bucata de lemn de alun. Duceti-va noaptea in pivnita, sau pe camp,sau in locul in care v-a fost desemnat si aprindeti lumanarea. Daca flacara palpaie, nu sunteti departe de comoara; daca se stinge deodata ati ajuns la ea. Nu va mai ramane decat sa sapati. Pentru a lumina lucrul , va trebuiesc 3 lumanari continand fiecare ceara sfintita. Dar daca nu aveti intetina sa daruiti saracilor a zecea parte din aceasta comoara, operatiunea nu va reusit. (Paul Christian - Magia egipteana)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu