VRAJI

Meditatia

Meditatia este o arta importanta pentru inducerea relaxarii totale. Prea putini dintre noi gasesc un moment in care sa se elibereze de tensiuni si griji, astfel incat meditatia este o usurare binevenita in fata problemelor si frustrarilor vietii cotidiene. Chiar mai important, este o perioada de liniste si calm in care conversam cu Zeul, Zeita si cu noi insine, relaxand stransoarea in care mintea noastra constienta tine constiinta psihica. De obicei, meditatia preceda fiecare act magic si fiecare ritual de venerare.
Pozitia ideala pentru meditatie este asezat, mai ales pentru cei care au tendinta e a adormi in timpul acestei practici.
Stati asezat pe un scaun cu spatar drept, sprijinindu-va partea de jos a spatelui cu o perna, daca e necesar. Barbia a trebui sa fie paralela cu podeaua, ochii inchisi, spatele drept, mainile odihnind pe genunchi, palmele in sus si degetele relaxate. In aceasta pozitie ar trebui sa va simtiti confortabil si relaxat, coloana vertebrala dreapta si pieptul ridicat. Daca in general stati adus de spate ar putea dura ceva timp inainte ca aceasta pozitie sa devina confortabila. Perseverati.
Respirati adanc pentru cateva minute. Relaxati-va.Uitati. Vizualizati multitudinea tensiunilor si grijilor vietii de zi cu zi iesind din corpul vostru cu expiratia.Relaxati-va in scaun.
Acum deschideti-va constiinta. Permiteti mintii voastre constiente sa fie receptiva si atat. Comunicati si vorbiti cu divinitatile. Invartiti simboluri in cap. Daca doriti, psalmodiati numele Zeului sau al Zeitei, sau al unui grup de divinitati. Acesta este un instrument excelent pentru alunecarea in lumea crepusculara.
Alegeti-va cu grija locul si ora meditatiei. Lumina ar trebui sa fie estompata; lumina lumanarilor este ideala. Daca doriti,ardeti lumanari albe sau albastre. Este bun si un pic de aroma, dar prea mult fum poate (evident) cauza probleme in timpul respiratiei profunde.
Imediat dupa fiecare meditatie inregistrati toate imaginile, gandurile si senzatiile in cartea voastra oglinda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu