VRAJI

Horoscop Pesti Zodia Pesti


Pesti - Horoscop Pesti Zodiac Pesti Zodia Pesti Zodie Pesti
Zodia Pesti - principalele caracteristici ale zodiei Pesti

Cum să recunoşti un nativ din Pesti

Dacă vei da peste un Peste stînd în spatele unui ghiseu de casierie sau într-un birou de presedinte de bancă, să stii că ai în faţa ochilor o specie rară. Foarte puţini nativi suportă să stea prea mult timp într-un singur loc. Vei avea mai multe sanse să întîlnesti nativii la o sedinţă de spiritism, într-o galerie de artă, într-o mînăstire, la un concert sau la un spectacol într-un club. Mai poţi să încerci si la o întrunire a scriitorilor, în culisele unui teatru sau pe un iaht.

Cu cît sînt circumstanţele mai artistice, mai relaxate, mai imaginative sau ezoterice, cu atît mai multe sanse ai să prinzi în plasă o frumoasă captură de Pesti. Plasa ta va fi plină de vietăţi colorate, variate, sclipitoare, dacă o arunci la petreceri sau baluri.

Neptunienii au foarte puţină ambiţie să obţină valori lumesti. Bogăţia nu prea îi atrage si foarte puţini acumulează averi dacă nu le mostenesc sau nu le obţin prin căsătorie. Sigur, nu au nimic împotriva banilor, dar sînt mult mai constienţi de faptul că acestia sînt trecători decît noi, ceilalţi.

Cine a spus: "Nu vreau să fiu milionar, doar să trăiesc ca un milionar", era sigur Peste

. Inima nativului tipic nu cunoaste lăcomia. Lipsa de grijă pentru ziua de mîine frizează la ei nesăbuinţa. Faţă de trecut au o înţelegere intuitivă, iar faţă de prezent, o blîndă toleranţă. Nu e deloc usor pentru un peste să se zbată ca să înoate împotriva curentului. Mult mai des si mult mai usor e să se lase în voia curentului, indiferent unde i-ar duce.

Dar înotul în amonte e adevărata provocare a Pestilor si singurl mod de a găsi vreodată adevărata seninătate si fericire. Capcana care ameninţă să îi înghită pe cei născuţi în această zodie este alegerea celui mai usor drum. Acesta îi ademeneste irezistibil, dar duce către o viaţă irosită.

Te va impresiona plăcut farmecul natural al Pestilor si bonomia lor lenesă. Nativului îi sînt indiferente majoritatea restricţiilor dacă nu îl lipsesc de libertatea de a visa si de a se ghida în viaţă cu ajutorul sentimentelor. si mai inddiferente îi sînt insultele, reprosurile si părerile vitriolante ale altora. Spune-i unui Peste că societatea e decandentă, guvernul se duce de rîpă, poluarea ne ucide pe toţi si lumea se sfîrseste, iar el va căsca, sau va zîmbi fermecător sau va adopta o expresie vag înţelegătoare. Foarte puţine lucruri îl vor stîrni în asa hal încît să acţioneze violent. Sigur, Pestele nu e total opac. Are si el un temperament. Cînd acesta se manifestă, în sfîrsit, nativul poate fi de un sarcasm muscător, căci are o limbă ascuţită si o minte tăioasă ca un brici. Neptunienii pot să aibă izbucniri de furie si să fie iritabili, dar în mod normal va alege calea minimei rezisteţe, evitînd confruntările, iar apele lui Neptun îi vor înlătura repede furia. Să-l faci pe nativ să se enerveze e ca si cum ai arunca o pietricică într-un lac nemiscat ca o oglindă. Vei face ceva vălurele, dar în scurt timp suprafaţa va fi din nou netedă.

Cînd întîlnesti oameni născuţi în această zodie uită-te mai întîi la labele picioarelor lor. Vei vedea că sînt neobisnuit de mici si delicate, chiar si la bărbaţi, sau vor fi uriase si late. si mîinile lor vor fi la fel: fie mici fragile, cu o formă excepţional de frumoasă, sau mari, ciolănoase, ca ale unui plugar. Pielea lor e moale ca mătasea, părul e subţire, deseori ondulat si de obicei deschis la culoare, desi sînt si destui Pesti bruneţi. Ochii nativilor au o calitate lichidă, privire filtrată printre gene si plini de lumini ciudate. Deseori ei sînt chiar usor exoftalmici si foarte fascinanţi. Unii ochi neptunieni sînt pur si simplu superbi. Nu există alt cuvînt care să-i descrie mai bine. Trăsăturile nativilor sînt elastice si mobile si de obicei vei descoperi pe chipul lor mai multe gropiţe decît riduri. Sînt puţini Pestii înalţi. Trupurile lor sînt uneori construite stîngaci, dar datorită graţiei lor extraordinare rareori observi acest lucru. Ei par să plutească în loc să meargă, ca si cum ar înota de-a lungul străzii sau prin cameră. Uneori asa si e. Unde e lichidul? Probabil că prin apropiere, iar Pestele e atras de el. Poate fi o pasiune pentru apa rece ca ghiaţa, un obicei de a bea zece căni de ceai sau cafea pe zi, o atracţie irezistibilă pentru sucuri sau ceva mai... tare. Ca si Scorpionii si Racii, Pestii ar face bine să nu se atingă de alcool. Foarte puţini dintre ei sînt în stare să bea un spriţ la o petrecere si atît. Din păcate, foarte mulţi nativi găsesc în alcool un refugiu din faţa problemelor. îi ademeneste cu un fals sentiment de siguranţă, iar acest cîntec de sirenă e foarte periculos. Sigur, nu orice Peste care bea un capuccino cu rom devine alcoolic, dar procentajul e mult mai mar decît la orice altă zodie.

Nativul s-a născut cu dorinţa de a vedea lumea prin ochelari cu lentile roz. stie foarte bine că există o latură urîtă si neplăcută a omenirii, dar preferă să trăiască în lumea lui acvatică, blîndă, unde toţi oamenii sînt frumosi si toate acţiunile sînt adorabile. dacă realitatea devine prea îngrozitoare ca ei să o mai poată privi în faţă, Pesti evadează deseori în vise roz-bombon, cu baze din puf de lebădă si nici o sansă de a se adeveri vreodată. Cînd viaţa îl azvîrle cu toată puterea într-un rîu stătut de esecuri zdrobitoar si condiţii disperate, în loc să facă un salt si să iasă din mlastină, el are mai degrabă înclinaţia să se ascundă în spatele iluziilor lui verzui, ca să nu fie nevoit să ia decizii pragmatice. Un Peste confruntat cu un esec tinde să-i facă faţă cufundîndu-se si mai mult în speranţele sale desarte, cînd o schimbare drastică de atitudine si o acţiune în forţă i-ar putea aduce succes în lumea reală, nu doar în imaginaţia lui.

Nu orice nativ cade în această capcană tipic neptuniană, dar sînt destui, asa că avertismentul merită notat. Un scriitor din această zodie poate fi tentat să zacă prin baruri ani în sir, spunîndu-si că adună material, cînd de fapt adună doar praf si facturi neplătite. Pictorul din această zodie care nu găseste un susţinător se poate plimba prin parc zi după zi, murmurîndu-si în barbă că studiază natura pentru a-i folosi ca fundal la marea lui capodoperă, cînd de fapt pensulele lui adună mucegai. Unde e îngerul care să-l sprijine în timp ce umple pînzele cu culori splendide? O femeie neptuniană lăsată de capul ei cu un venit fix care să-i ajungă doar cît să nu ajungă în stradă si să-i asigure ceva de mîncare în fiecare zi, îsi va trece zilele visînd, amintindu-si cu drag de trecut, gîndindu-se cu speranţe vagi la viitor si lăsînd să treacă pe lîngă ea prezentul.

Poate că ai citi pe undeva că simbolul celor doi pesti înotînd în direcţii opuse indică faptul că nativul e sfîsiat de dorinţe duale. Nu e adevărat. gemenii au o natură duală. Cei doi pesti simbolizează cele două opţiuni oferite Pestilor: să înoate spre suprafaţă sau spre fundul oceanului, fără să-si atingă vreodată ţinta. Nativii trebuie să stie că trebuie să aducă un serviciu umanităţii, într-un fel sau altul si să nu pună mare preţ pe avuţiile materiale. Einstein, care a "înotat" contra curentului, a adus lumii o nouă privire adupra Universului, dar si Pestii care se lasă dusi de curent aduc o contribuţie, chiar si numai curăţind zăpada de pe străzi sau spălînd vase. Posibilitatea de a elge între aceste două extreme e mereu prezentă, pentru că nativii au talente deosebite, dar Pestele, care vede atît de bien în ambele direcţii, uneori nu poate vedea ceea ce e exact în faţa lui. Neptunianul se retrage mereu din faţa realităţii, fie în înălţimile sublime ale unei vieţi profesionale căreia i se dedică total, fie în stimulenţi si emoţii artificiale.

Desi Pestii se feresc de competiţie, mulţi dintre ei, chiar si cei timizi, sînt împinsi de la spate de Neptun spre lumina strălucitoare a rampei, unde îsi pot folosi uluitoarele puteri interpretative pentru a proiecta spre sală toată gama de emoţii umane. în ciuda timidităţii lor natirale, deseori devin unii dintre cei mai buni actori ai momentului, cu condiţia să lupte împotriva dezgustului pe care-l resimt faţă de repetiţiile nesfîrsite si de plictiseala acumulării anilor de experienţă. Unoeri, săgeţile ascuţite ale criticilor lasă răni atît de adînci în inima Pestilor încît un potenţial star se poate retrage cînd mai are doar un pas pînă la celebritate. Memorizarea e rareori o problemă pentru nativi. Memoria Pestilor e legendară, desi un ascendent bizar îi poate face să-si uite propriul număr de telefon.

Pentru fiecare Peste, de la pescar pînă la asistenta medicală, viaţa e doar o uriasă scenă, trecătoare si evazivă. stiind acest lucru, el primeste fiecare furtună cu seninătate echilibrată. Uneori nativul are vise ciudate sau cosmaturi bizare, deseori premonitorii. Cînd el visează că se va întîmpla ceva, de obicei asa va fi. Dacă îţi spune să nu urci în avionul ăla sau în masină, ao face bine să o iei pe jos sau înot.

Astrologii care vorbesc despre un suflet bătrîn se referă la un spirit care a trecut prin multe vieţi si a păstrat înţelepciunea fiecăreia. Ei se referă deseori la Pesti, pentru că viaţa unui om născut în această zodie este fie cea mai dificilă obligaţie pe care si-o poate asuma un spirit, fie o sansă de a atinge împlinirea spirituală supremă. Dacă Berbecul reprezintă în zodiac nasterea, Pestii reprezintă moartea si eternitatea. Acesta e al doisprezecelea semn al zodiacului, o chintesenţă a tot ce l-a precedat, iar fira lui e un amestec al tuturor celorlalte, ceea ce e o povară foarte mare. Capacitatea lui surprinzătoare (care se face resimţită din cînd în cînd) de a organiza totul si de a se concentra asupra detaliilor, ca si blîndeţea lui, reflectă lecţiile primite de la Fecioară. Raţiunea lui e la fel de dreaptă si obiectivă ca a Balanţei, precum si dragostea pentru plăceri. Acesti oameni au un simţ al umorului la fel de nebunesc ca si Racul, de la care mai iau atît compasiunea cît si ursuzenia. Uneori sînt plini de francheţe si generozitate ca Săgetătorul, deschisi si plini de viaţă ca Leul, dar si plini de simţul datoriei ca si Capricornul, de la care iau deseori si dorinţa de a urca pe scara socială. în plus, e posibil ca Pestii să ia ceva din melancolia saturnienilor. Ceva mai mult. Ei pot fi la fel de plini de toane ca Racii si fericiţi ca Leii. Le place să tachineze si să analizeze în stilul Vărsătorilor, debordează deseori de idealism si entuziasm Berbecesc, dar fără forţa si ambiţia acestuia. Un nativ al acestei zodii se poate misca, gîndi si vorbi la fel de rapid ca Gemenii. Dar poate fi la fel de lenes si pasnic ca Taurul. Are spiritul scliptor al lui Mercur si graţia blîndă a lui Venus, si le combină cu spiritul pătrunzător si mistic al Scorpionului, dar fără lipsa de scrupule a acestuia.

Pestele conţine dragostea pentru discuţii în contradictoriu a tuturor semnelor de aer, dragostea de natură a tuturor semnelor de pămînt si aspiraţiile arzătoare ale tuturor semnelor de foc. Dar e mereu schimbător. Din acest punct de vedere e complet neinfluenţabil. Singura calitate care provine de la propriul lui semn e ciudata lui putere de a se detasa de propria persoană si a vedea trecutul, prezentul si viitorul ca pe un tot. Dragostea pentru muzică si artă, precum si simţurile sale extrem de ascuţite si versatilitatea provin de la alte zodii, dar profunda înţelepciune si compasiune sînt ale lui si derivă din cunoasterea tutror experienţelor umane. Acum că înţelegi toate astea, te mai miri că prietenii tăi din Pesti sînt uneori o enigmă, ca să nu mai vorbim de ocaziile cînd sînt de-a dreptul trăsniţi si excentrici?

Pestii tind să creadă că vor trăi vesnic si deseori se poartă ca si cînd ar fi convinsi de asta. Nativul nu prea are grijă de el însusi. De cele mai multe ori îsi cheltuie energia de prisos (si nu are prea multă) ajutîndu-si rudele cu probleme sau prietenii împovăraţi de necazuri. în oricare dintre aceste cazuri, sănătatea Pestelui e pusă la grea încercare, căci el are rareori o constituţie robustă. El trebuie să-si păstreze energia si să se abţină să apeleze la stimulatori sau sedative, să nu cedeze în faţa epuizării fizice sau cererilor de ajutor lansate de cei din jur. extrem de fragili în pruncie, deloc rezistenţi în copilărie, Pestii par să aibă un metabolism lenes, motiv pentru care se trezesc deseori obosiţi si lipsiţi de vlagă. Obiceiurile alimentare nesănătoase pot provoca probleme la ficat, funcţiilor intestinale si digesitiei. Destul de comune sînt accidentle la labele picioarelor, solduri si mîini, ca si răcelile, gripa si pneumonia. Plămînii lor sînt destul de vulnerabili, iar gleznele si degetele picioarelor sînt si ele fragile, încă din nastere. Pestii par să aibă fie platfus si afecţiuni metatarsiene, fie labe ale picoarelor extraordinar de puternice si suple. Nu există cale de mijloc. însă au o rezistenţă interioară ascunsă, iar una dintre provocările adresate lor est să descopere această forţă si să o scoată la suprafaţă. Nativii sînt în stare să se autoconvingă, aproape hipnotic de aproape orice: că le e frică de soareci, înălţime, metrou, lift, oameni, sau că nu le mai e frică de toate acestea.

Una dintre armele lor secrete e umorul. Ei zîmbesc ca să ascundă lacrimile nevărsate. Sînt maestri ai satirei si s-ar putea să te crispezi în urma unei remarci aruncate atît de lejer încît nu-ţi dai seama exact care a fost intenţia Pestelui, dar ai sentiment deranjant. Nativul poate împrăstia în jur observaţii caustice atît de rapid încît îţi va fi greu să ţii pasul. E un farsor excelent si se pricepe grozav să arunce replici extrem de amuzante păstrîndu-si pe chipul elastic o expresie gravă, chiar tristă. El poate trece cu graţie de la comedie bufă la glume sofisticate, caustice. Uneori umorul e cald si inofensiv, alteori e rece si necruţător, dar întotdeauna e o modalitate de a camufla o altă emoţie pe care neptunianul vrea să o ascundă.

în firea lui există o uriasă milă si dorinţă de a-i ajuta pe cei bolnavi si slabi. Spre deposebire de Fecioară, Pestele încearcă să-i înţeleagă si pe cei nefericiţi, singuri, pe rataţi si pe rebeli, indiferent cît ar fi ei de ciudaţi sau de marginalizaţi. Dacă ai nevoie de zece mii sau de un milion, de un împrumut substanţial sau doar de o mică încurajare pe care nu vrea să ţi-o dea nimeni, du-te la un Peste. Nu vei primi nici predici, nici priviri dispreţuitoare. El nu judecă pe nimeni, fie acela hoţ, criminal, drogat, pervers, păcătos, sfînt, ipocrit sau mincinos. Vei fi coplesit de puterea lui de înţelegere, ca si de ajutorul practic pe care-l poate oferi. El simte fiecare viciu si virtute si cunoaste capcanele fiecăreiea. De aceea, mulţi nativi intră în rîndurile clerului si-si petrec viaţa în rugăciuni si contemplare.Există neptunieni scorţosi si repeziţi, dar asta e doar o carapace fragilă, creată pentru protecţie. Ei află de timpuriu cît de fragili sînt. Lumea încă nu e acordată pe sensibila lungime de undă a Pestelui, asa că, pentru a evita să fie ridiculizat si pentru a nu fi lăsat fără un sfanţ, el învaţă să se prefacă indiferent.Din cauza insensibililor care ar fi în stare să-l calce în picioare, nativul e obligat să-si ascundă adevărata fire. Profunzimea eplor neptuniene îl face să absoarbă fiecare durere si bucurie si s-o resimtă ca si cînd ar fi a lui, nu e de mirare că el pare dezinteresat cînd aude povestiri triste. însă nu uita că e doar o faţadă. Dacă ai fost respins o dată, mai încearcă o dată si adevăratul Peste va iesi la suprafaţă.

Superba imaginaţie a Pestilor, minunatul lor umor si simţul frumoasului pot creea cele mai delicate si totusi perene proze si poezii. De fapt, fără eforturile lor artisitice si compasiunea lor, lumea n-ar putea exista. Planeta s-ar opri din rotaţia ei. Vei găsi deseori Pesti care si-au îngropat visele personale pentru a lumina vieţile prietenilor si rudelor singure sau triste, sau pentru a aduce publicului darul rîsului si lacrimilor prin intermediul scenei, plătind pentru asta cu intimitatea pe care ei o preţuiesc atît de mult. Talentul lor actoricesc e evident chiar si cînd încerci să prinzi la colţ unul dintre acesti pesti alunecosi. Nativul urăste să răspundă la o întrebare directă prin "da" sau "nu". Pentru el e întotdeauna "poate". Simpla curiozitate de a afla ce carte a citit recent sau dacă i-a plăcut o piesă îţi poate aduce un răspuns evaziv fără nici un motiv. El poate da drumul al lacrimi, ca în clipa următoare să dea drumul la rîsete ca si cînd ar avea un buton invizibil. Nici una dintre stări nu e reală cu adevărat. Totul este iluzie cînd e vorba de Pesti si nici chiar ei nu prea reusesc să facă diferenţa între realitate si jocul de oglinzi. Spiritul lor e la fl de imposibil de cuprins cu mintea ca si adîncurile oceanelor. Sufletul lui altruist e plin de iubire inepuizabilă, blîndă, pentru fiecare creatură, ceea ce e o calitate aproape divină atunci cînd nu e transformată în autocompătimire si iubire de sine. Pesti tipici sînt casnicele guralive cu inimi destul de mari cît să încapă necazurile tuturor vecinilor, precum si barmanii răbdători care ascultă plini de înţelegere sute de povesti amare în fiecare săptămînă.

Suspendat undeva între apele tăcute ale mării si ceaţa de deasupra ei, abia atingînd uneori pămîntul în cazuri de extremă urgenţă, Pestele îsi duce viaţa în singuratica înţelegere a unor adevăruri prea adînci pentru a putea fi exprimate în cuvinte.

Pesti - Horoscop Pesti Zodiac Pesti Zodia Pesti Zodie Pesti
Zodia Pesti - principalele caracteristici ale zodiei Pesti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu