Crucea Kabbalistica

Scopul crucii cabalistice este sa uneasca personalitatea cu adevaratele surse ale vietii permitand deschiderea unui canal prin care sa intre in constiinta. Practica regulata aduce o recunoastere a Eului transcedental. Sau, cu alte cuvinte, se formuleaza o punte intre constient si inconstient, permitand mintii ' sa devina vulnerabila pentru lucrurile divine'. In timp, devenim treptat constienti de inspiratia geniului superior. Ceea ce se intampla este o conectare graduala a unui nivel de constiinta cu altul. Exista o schimbare imperceptibila si inceata, catre alta rata de vibratie. Constiinta zilnica devine mai rafinata si mai sensibila, constienta de noile posibilitati, etaleaza o noua intelegere a unei patrunderi a vietii si o experienta pe care nu ai mai avut-o inainte.

Crucea kabbalistica reprezinta un exercitiu psihic de baza a traditie ezoterice moderne. Scopul sau este de a reintari sensul lui "acum si aici". In Eul tau constient si treaz din momentul de fata. Este o meditatie activa care se concentreaza si integreaza fiinta intreaga - trup, minte, emotii si imaginatie - catre idealul unui EU SUPERIOR echilibrat. In Ritualul Crucii kabbalistice, "raurile de energie" trecand prin trup, conform unui tipar semnificativ.
Crucea kabbalistica reprezinta un exercitiu de baza. Este un mod formalizat de a-ti aminti ca tu esti exact centrul propriului tau univers si ca tot ceea ce gandesti, simti si vezi este creat de tine. Prin combinarea simbolurilor semnificative cu o experienta puternic imaginativa din punct de vedere emotional si fizic, partile mai profunde, mai puerile ale mintilor noastre, bat in resursele inconstientului colectiv. Energia, ideile si intuitiile se pot afilia la constiinta normala, priponite in siguranta de catre "tiparele de energie" creat de ritual, care contin un spectru bogat de stimulari fizice, mentale, emotionale si spirituale. In mod specific, "auto-instruirea" simbolica a Crucii Kabbalistice sugereaza integrarea numeroaselor Euri inferioare intr-un Eu maret si furnizeaza o harta in patru parti pentru acel scop.

Crucea kabbalistica este un exercitiu magic care foloseste chei sonice, impreuna cu vizualizarile corecte pentru a descatusa si echilibra diferitele aspecte ale Eului. Pentru a efectua Crucea Kabbalistica, stai cu fata la est, cu bagheta in mana dreapta. Daca nu ai o bagheta, foloseste degetul mijlociu si indexul de la mana dreapta. Atinge-ti fruntea, vizualizand o raza stralucitoare care coboara din Eul superior si vibreaza cuvantul "ATEH".
Traseaza cu bagheta sau cu degetele in josul trupului, catre organele genitale, vizualizand raza stralucitoare cum coboara in corpul tau, trasand o linie stralucitoare in centrul fiintei tale. Cu degetele sau bagheta pe organele genitale, devii constient de intreaga ta fiinta si vizualizezi cum te unesti cu stralucirea Eului tau superior. Vibreaza cuvantul Malkuth. Pune bagheta pe umarul drept si, in timp ce iti mentii vizualizarea de mai inainte, vointa si energia, concentrate ca o raza sau un glob de energie rosie, penetrandu-ti fiinta. Vibreaza fraza "VE-GEBURAH".
Traseaza cu bagheta peste trup, catre umarul stang. Vizualizeaza o raza de lumina stralucitoare ca o raza sau un orb de energie albastra, penetrandu-ti fiinta. Vibreaza fraza "VE-GEDULAH".

Pune bagheta in centrul inimii. Vizualizeaza toate aspectele tale unindu-se. Eul superior, trupul, vointa si compasiunea. Simte cum iti transformi intreaga fiinta, devenind Eul tau magic si vibreaza fraza "LE-OLAM". Tinand bagheta drept in sus, vibreaza cuvantul "AMEN" si simte ca actiunea s-a incheiat.

Cuvintele folosite sunt iudaice si au legatura cu Kabbala. Dar nu exista nici cea mai mica implicatie a teologiei sau filosofiei iudaice. Aceastea inseamna:

"Atheu - tu esti;
Malkuth - imparatia;
Ve Geburah - si Gloria;
Ve Gedulah - si Puterea;
Le Olam - pe veci."

Gesturile reprezinta o variatie a Crucii Crestine obisnuite, folosind ultimele cuvinte din Rugaciunea Domnului. Acestea sunt utilizate in lucrari magice, datorita faptului ca constituie o metoda ideala de echilibrare a personalitatii si intaltarea mintii catre contemplatia lucrurilor superioare. De asemenea, sunt folosite ca preambul la lucrarile magice.

EFECTUAREA CRUCII KABBALISTICE

Stai cu fata la rasarit. Intinde mana dreapta, tinand bagheta. Traseaza o pentagrama de pamant de izgonire si simte cum pleaca spre capatul universului. Vibreaza cuvintele YHVH(se pronunta IOD-HE-VAU-HE). Cu tot cu bagheta, intoarce-te catre sud. Traseaza alta pentagrama si vibreaza ADNI(AH-DOH-NAI).Intoarce-te spre vest si traseaza pentagrama. Vibreaza AHIH(EH-HE-YEH). Intoarce-te catre nord. Traseaza pentagrama si vibreaza AGLA(AH-GE-LAH).
Tine mainile intinse si spune:

"INAINTEA MEA RAPHAEL,
iN SPATELE MEU GABRIEL,
IN DREAPTA MEA MIHAIL,
IN STANGA MEA ARIEL.
IN FATA MEA FLACARILE PENTAGRAMEI.
PRIN COLOANA LUMINEAZA RAZELE CELEI DE-A SASEA STELE."

Vizualizeaza-i pe toti in timp ce spui de tri ori acestea: Raphael, Gabriel, Mihail si Ariel - Arhanghelii Kabbalei care guverneaza Estul si aerul, Vestul si apa, Sudul si focul, Nordul si pamantul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu